Wij helpen u slimmer om te gaan met uw energie

De energiemarkt is altijd in beweging. Daarom is het belangrijk om de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Ons team van marktexperts doet dit continu en weet daardoor precies wat er speelt, zodat u goed op de hoogte bent om slimme inkoopbeslissingen te nemen en daarmee kosten te besparen.

Wij houden u op de hoogte

Met alerts en diensten

We delen onze kennis over windenergie, zonne-energie, elektrisch rijden en subsidies en fiscale regelingen graag met u, zodat u uw bedrijf kunt verduurzamen of uw energie inkoopstrategie kunt verbeteren. Met meerdere alerts en updates houden onze marktexperts u proactief op de hoogte van de recente markt- en prijsontwikkelingen.

Onze alerts en updates

  • Eén van die alerts is ons prijsalert als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs. We laten het u direct weten als u energie kunt inkopen tegen een lagere prijs dan uw huidige contract.
  • Daarnaast geven we u een signaal bij afwijkend energieverbruik. Wij analyseren uw energieverbruik en als we een afwijking zien, ontvangt u direct een e-mail.
  • Eén van onze updates is het MarktRapport. Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt. Andere updates zijn onze EnergieUpdates. Met deze periodieke online kennissessies blijft u ook op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Volg de energieprijzen met het MarktRapport

Het MarktRapport is onze wekelijkse nieuwsbrief voor de grootzakelijke markt. In deze e-mailnieuwsbrief staan in het kort de belangrijkste ontwikkelingen op de energiemarkt van die week en wordt er vooruitgekeken naar de komende week. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden.

Highlights MarktRapport week 25:

Als gevolg van het herstel van de Noorse gasaanvoer en het feit dat de gasvoorraden voldoende gevuld zijn, daalden afgelopen maandag (17 juni) de Europese gasprijzen op de spotmarkt. Gistermiddag (18 juni) was er echter sprake van een stroomstoring bij de Nyhamna gasverwerkingsfabriek in Noorwegen, waardoor de gasstromen naar de rest van Europa met 42% van de technische capaciteit werden verminderd. 

"Energiemarkt blijft redelijk stabiel."

Sanne van den Broek, Rick Marsman & Gitte Janssen, Marktexperts Markt Expertise Desk

Luister ook de maandelijkse podcast

Naast ons wekelijkse MarktRapport en onze online EnergieUpdates, houden we u ook graag op de hoogte van de ontwikkeling op de energiemarkt via onze maandelijkse podcast: de MarktRappodcast.

Onze marktexperts gaan hierin dieper in op de gebeurtenissen op de energiemarkten, analyseren de specifieke markt­ontwikkelingen en delen hun verwachtingen voor de komende maand.

Inzicht in de actuele energieprijzen

Via onze speciale Energieprijzen-website heeft u altijd en overal inzicht in de actuele gas- en elektriciteitsprijzen van de groothandelsmarkt ICE Endex. Hiermee kunt u de marktprijzen monitoren en op het juiste moment uw inkoopbeslissingen nemen.

Bekijk de ICE Endex marktprijzen

Wij delen graag onze kennis over de energiemarkt

Altijd en overal inzicht in de actuele energieprijzen

Via onze Energieprijzen-website heeft u altijd en overal inzicht in de actuele gas- en elektriciteitsprijzen van de groothandelsmarkt ICE Endex. Hiermee kunt u de marktprijzen monitoren en op het juiste moment uw inkoopbeslissingen nemen.

De actuele energieprijzen

Wij helpen uw bedrijf te verduurzamen

Het verlagen van de CO2-uitstoot door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen is een slimme keuze. Zo kunt u kiezen uit welke duurzame bron uw elektriciteit is opwekt en waar deze vandaan komt: uit Europese of Nederlandse windparken. U kunt ook verduurzamen door uit zonne-energie zelf elektriciteit op te wekken. Bekijk de mogelijkheden of bel 020 892 00 75 voor advies.

Wij staan voor u klaar!

Vraag het de Markt Expertise Desk

Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzamer ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Inzicht op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk.

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering