Profiteer ook van het historisch lage niveau van de energieprijzen

De energieprijzen hebben sinds lange tijd niet zo laag gestaan. De gasprijs is fors gedaald en ook de elektriciteitsprijs stond in twee jaar tijd niet zo gunstig. De lage energieprijzen zijn onder andere het gevolg van de COVID-19 crisis.

 

Nu de energieprijzen historisch gezien zo laag staan, is het voor u als groot­verbruiker van energie een zeer interessant moment om uw contract tegen het licht te houden en te vergelijken met de huidige marktprijzen.

De 2 factoren die de energieprijzen beïnvloeden

Minder vraag naar energie door corona

Vanwege de uitbraak van de COVID-19 pandemie is de impact op de (wereld)­economie ongekend groot geweest. Grote industrieën zijn grotendeels dichtgegaan, net als duizenden bedrijven door heel Nederland. De vraag naar energie daalde hierdoor enorm.

Werknemers werken nu vaak vanuit huis, waardoor huishoudens gemiddeld meer zijn gaan verbruiken. De hoeveelheid energie die door huishoudens wordt verbruikt is echter aanzienlijk minder dan de hoeveelheid energie die bedrijven normaliter verbruiken. 

"De lagere vraag naar energie heeft ervoor gezorgd dat de energieprijzen tot aan historisch lage niveaus zijn gedaald." Maar dit biedt volgens Tobias Frankema, Marktanalist bij Vattenfall Zakelijke Markt, ook mogelijkheden.

"De combinatie van de onzekerheid over welke richting de energiemarkt op gaat en het historisch lage prijsniveau, biedt kansen om uw energieprijzen nu voor langere tijd vast te zetten."

Lage grondstof- en CO2-prijzen

De grondstofprijzen zijn momenteel laag door de twee warme winters op rij en de gevolgen van de coronacrisis. Ook de prijs die Europese elektriciteitscentrales voor elke ton CO2-uitstoot moeten betalen is recent gedaald. Dit terwijl we de afgelopen jaren juist een sterk stijgende trend zagen. De energiemarkt biedt momenteel dus kansen om een energiecontract voor langere duur af te sluiten.

CO₂ in €/ton

De CO2 prijs sinds 2017

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de energiemarkt

Om uw energie goed te kunnen inkopen, is het slim om de ontwikkeling van de energieprijzen in de gaten te houden. Maar we begrijpen dat u daar niet altijd de tijd voor heeft. En dat hoeft ook niet, want Tobias Frankema, onze Marktanalist, volgt continu alle ontwikkelingen voor u. En stuurt u iedere week een update.

Meld u aan en ontvang de updates
Regie over uw zakelijke energie-inkoop

Regie over uw zakelijke energie-inkoop

In deze whitepaper leest u welke drie inkoopstrategieën er zijn, waarom het slim is om gespreid in te kopen en hoe andere bedrijven daar voordeel uit halen.

Vrijblijvend zakelijk advies

Offerte

Onze beloften voor zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie