Restaurantketen Loetje heeft grip op de energiekosten

Restaurantketen Loetje heeft grip op de energiekosten

Met één overeenkomst voor alle vestigingen en een contract met flexibele voorwaarden weet Loetje tijd en kosten te besparen.

Iedere vestiging een eigen energiecontract

Nog niet zo lang geleden had elke vestiging van Loetje een eigen contract met een energieleverancier. Dit kwam doordat iedere nieuwe vestiging het contract van de vorige huurder of eigenaar overnam. Dit hield ook in dat contracten op verschillende momenten afliepen waardoor inkoper Stefan van Remortel zich telkens weer per vestiging moest verdiepen in de verlenging van een contract.

Eén overeenkomst voor alle vestigingen

Van Remortel wilde al zijn tijd kunnen besteden aan ondernemen, maar tegelijkertijd ook grip hebben op zijn energiekosten. We gingen samen met hem op zoek naar een oplossing.

Alle energiecontracten werden opgezegd en Van Remortel koos bij ons voor één HerPrijs-overeenkomst waaronder alle vestigingen vallen. Nieuwe vestigingen kunnen bij deze overeenkomst eenvoudig worden aangesloten.

Zekerheid én profiteren bij prijsdalingen?

Met HerPrijs heeft u een vaste prijs voor uw energie. Als de prijzen dalen, benaderen wij u. Dan kunt u direct uw contract verlengen tegen een lagere prijs.

Ik hoef me nu maar eens in de zoveel tijd goed te verdiepen in het energiecontract en de marktprijzen. Ook staat de prijs weer voor jaren vast, tenzij de marktprijs daalt.

Stefan van Remortel
Inkoper bij restaurantketen Loetje

Altijd biefstuk op tafel

Tot eind 2018 blijven de prijzen voor alle vestigingen gelijk. Dalen de prijzen? Dan kunnen ze van de lagere prijs profiteren. Zo houdt Loetje grip op de energiekosten en komt de biefstuk altijd op tafel tegen zo laag mogelijke kosten.

Wij bellen Loetje als de prijzen dalen

Met Vattenfall HerPrijs profiteert Loetje van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Zodra de energieprijzen dalen, nemen wij contact op en kan Van Remortel het contract verlengen tegen een lagere energieprijs.

Ook meer grip op uw energiekosten krijgen?

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Loetje logo

35 jaar geleden openden de deuren van het oorspronkelijke eetcafé Loetje in Amsterdam-Zuid. Inmiddels zijn er zeven vestigingen bijgekomen. 

De kracht van de formule is de eenvoud: het draait voornamelijk om de biefstuk, constante kwaliteit en geen poespas. Onder de grootverbruikers zijn ze misschien relatief klein, maar met al hun professionele keukenapparatuur verbruiken de restaurants samen toch een aanzienlijke hoeveelheid gas en elektriciteit.

Altijd elektriciteit en gas. Daar kan Loetje op rekenen

Voor Van Remortel is uitval van gas en/of elektriciteit een doemscenario: "Geen gas betekent geen biefstuk. Geen elektriciteit betekent geen koeling, oftewel voedselbederf. Dat is een ramp en mag onder geen beding gebeuren. Voor mij staat dan ook bovenaan dat we zaken doen met een betrouwbare energieleverancier. 

Ik weet dat ik bij Vattenfall meteen geholpen word en dat het contact tussen Vattenfall en netbeheerder Liander goed is. Daar heb ik wat aan. Vattenfall zit er bovenop en houdt me scherp wat betreft eventuele tariefdalingen. De betrouwbaarheid van Vattenfall is waar het allemaal om draait."

Interessant artikel?