Laadpalen: een must voor uw bedrijf

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond op de parkeerplaatsen van bedrijven: laadpalen. En dat is logisch, want laadgelegenheid is een must voor het groeiende aantal bestuurders van elektrische auto’s. Maar ook voor de eigenaar zijn laadpunten om meerdere redenen interessant.

Elektrisch rijden is volop in ontwikkeling

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt snel toe. Eind 2016 werd de 100.000e elektrische personenauto geregistreerd in Nederland, waarmee het aandeel 'elektrisch' in ons land op 6,4 procent uitkwam.

En de ontwikkelingen in elektrisch vervoer gaan door. Het doel van de Green Deal Elektrisch Vervoer (18 partijen waaronder de Rijksoverheid) is dat in 2020 tien procent van het aantal personenauto’s elektrisch is. Een groot deel van die groei zal komen van zakelijk gebruikte auto’s. Dan is het prettig als u uw medewerkers en gasten de mogelijkheid kunt bieden om hun auto bij u op te laden.

Slimme laadoplossingen
Met elektrische laadpalen op uw eigen parkeerterrein zet uw bedrijf een extra stap richting duurzaamheid. Lees ook het artikel '4 redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark'.

Verdienen aan laadpalen

Een aantal laadpunten bij uw bedrijf geeft u een duurzame en gastvrije uitstraling. Maar ook financieel gezien is investeren in laadpalen een goed idee. De investering verdient zich namelijk redelijk snel terug. De gebruiker van het laadpunt betaalt via zijn of haar pasje een bedrag per kWh, dat een aantal cent boven de werkelijke kosten ligt.

Op dit moment kost het nog vijf à zes jaar om de investering terug te verdienen, maar de steeds verder gaande innovaties maken de terugverdientijd steeds korter. Wilt of kunt u niet zelf investeren? U kunt laadpunten ook leasen voor een vast bedrag per maand. Ook zijn er bedrijven die een deel van de investering kunnen doen op locaties waar veel geladen wordt, zoals VvE’s en hotels.

Voordeel met een batterij

Een interessante optie is het koppelen van zelf opgewekte energie aan uw laadpunten. Energie die u zelf opwekt, bijvoorbeeld via zonnepanelen, wordt dan opgeslagen in een batterij. De energie van die batterij voorziet de laadpalen van energie als er auto’s op aangesloten zijn.

Ook is het mogelijk om in te spelen op de prijs van elektriciteit in de markt. Als de prijs hoog is, levert u terug aan het net. Als de prijs laag is, kunt u uw batterij opladen vanuit het net. Of energie gebruiken die u opwekt via zonnepanelen en normaal gezien zou terugleveren. Bijkomend voordeel is dat u geen grotere energieaansluiting nodig heeft voor uw laadpalen. De batterij vormt de buffer die u nodig hebt.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een duurzaam, volledig elektrisch, wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.

Bekijk de 4 stappen
Stel zelf online uw offerte samen

Profiteer van de ontwikkelingen op de energiemarkt

Wist u dat u dagelijks kunt profiteren van de energiemarkt? Wij gebruiken namelijk altijd de actuele prijzen op de groothandelsmarkt. Zo krijgt u altijd de scherpste prijs voor uw energie. Uw voordelen:

  • U stelt zelf uw offerte samen
  • U ontvangt vrijblijvend een aanbod per e-mail
  • U tekent uw contract direct online

Meer over hetzelfde onderwerp