De Johan Cruijff ArenA van de buitenkant gezien

Aflevering 2: Stilte voor de storm

Van de fieldmanager tot de Crowds Services, iedereen is druk bezig met de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Volgens het draaiboek. Toch is het niet helemaal standaard. De ArenA staat voor de overgang van voetbalseizoen naar zomerseizoen, met concerten en evenementen. Ondertussen vindt er ook 'gewoon' een verbouwing plaats. Allemaal in de aanloop naar 2020 wanneer er EK-wedstrijden in het stadion worden gespeeld.

Alle aandacht voor duurzaamheid

Bij de vernieuwing van het stadion wordt er volop aandacht geschonken aan het verduurzamen, met onder meer zonnepanelen en batterijen waarmee de ArenA energie kan opslaan en zelfs met het gebied rond het stadion kan delen.

We lopen onder meer mee met de fieldmanager om het gras optimaal te prepareren en we zien hoe de stewards klaargestoomd worden voor de wedstrijd. En alles wordt natuurlijk uitgebreid getest. Allemaal momenten waar je als argeloze stadionbezoeker normaal niet eens aan denkt. Laat staan dat je kunt zien hoe het allemaal in z'n werk gaat.

Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijff ArenA

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen.

"We wekken zelf energie op met onze zonnepanelen op ons dak" 

Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijff ArenA
Video: Voortdurend innoveren

Meer uit de ArenA serie