Mannen op het veld van de Johan Cruijff ArenA

Aflevering 1: Meer dan een stadion

Een multifunctioneel stadion. Met een dak. Dat bestond nog niet. Vanaf de eerste paal die geslagen werd in 1993 was de ArenA meteen al vernieuwend. Tijdens de bouw stonden delegaties van over de hele wereld op de stoep. Om te kijken hoe ze dat klaarspeelden in Amsterdam. En om inspiratie op te doen voor hun eigen stadions. Dat innovatieve heeft de ArenA nog steeds.

Het stadion blijft vernieuwen en voorlopen

Voorlopen in innovatie. In duurzaamheid. In gastvrijheid. En vooral op het gebied van kwaliteit. We staan uitgebreid stil bij de innovaties en de ambitieuze toekomstplannen, zoals schoonmaken zonder water en de inzet van robots

Essentieel onderdeel van het stadion is en blijft de grasmat. Die moet van uitstekende kwaliteit zijn. Fieldmanager Paul Baas gunt ons een kijkje 'onder' het gras. Hij laat alle technische snufjes zien en vertelt hoe het gras op z'n best blijft.

Paul Baas vertelt voor een computerscherm - over de voorbereiding voor een wedstrijd

Veel energie in de kwaliteit van het veld

De ArenA steekt veel energie in het optimaliseren van de kwaliteit van het veld. En dat doet de ArenA zo slim en duurzaam mogelijk. En verrassend genoeg met behulp van big data.

"Eén van de voorwaarden voor een geslaagde voetbalwedstrijd is een goede grasmat."

Paul Baas, Fieldmanager bij de Johan Cruijff ArenA
Video: Een geslaagde voetbalwedstrijd

Meer uit de ArenA serie