Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Als grootste en meest innovatieve stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming, vindt CEO Henk Markerink. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO₂-uitstoot levert ook geld op.

Het is een verdienmodel

De eerste stap richting een CO2-neutraal stadion die de Johan Cruijff ArenA in 2010 zette, was aansluiting op het stadskoude- en stadswarmtenetwerk van Vattenfall. Daarna volgden zonnepanelen op het dak en gebruik van windenergie voor de resterende energiebehoefte.

Als de investeringen zijn terugverdiend, levert dit soort maatregelen direct geld op. Tel daar het groene imago bij op en het is duidelijk dat CO2-reductie voor bedrijven een interessante businesscase is.

In 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

In 5 stappen naar een energie-neutraal gebouw

Welke concrete maatregelen kunt u als bedrijf nemen om te verduurzamen? In deze whitepaper leest u hoe u in 5 stappen kunt toewerken naar een energieneutraal kantoorgebouw.

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen.

"We wekken zelf energie op met onze zonnepanelen op ons dak" 

Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijff ArenA
Video: Voortdurend innoveren

Ook interessant voor u?