Wacht niet te lang met het afsluiten van een nieuw energiecontract

Als u niet teveel wilt betalen voor uw zakelijke energie, dan moet u snel in actie komen. De energieprijzen zijn in vier maanden als een vuurpijl omhoog geschoten. Wie nu een nieuw contract afsluit, krijgt te maken met fors hogere prijzen dan een half jaar geleden. En de kans is groot dat de prijzen niet snel zullen dalen. Wacht daarom niet te lang!

Sluit nu een meerjarig contract af

Prijsstijgingen door hoge grondstofprijzen

De energieprijzen zijn in de eerste helft van het jaar flink gestegen door de hoge grondstof­prijzen als gevolg van de relatief koude winter. Daarnaast was er sprake van een verminderde gas toevoer vanuit verschillende landen. Hierdoor zijn de gasopslagen in Europa lager dan normaal. De extreme prijzen voor gas, die we de afgelopen tijd zien, zijn te wijten aan de angst voor gastekorten als het een koude winter wordt.

Deze stijgingen hebben vooral effect gehad op de prijzen voor de jaren 2021 & 2022. Maar naar mate we dichterbij het eind van het jaar komen, kunnen ook de energie­prijzen voor de jaren daarna gaan stijgen. Zeker als we een kouder najaar en winter gaan krijgen. We adviseren u daarom niet langer te wachten en nog vandaag een offerte aan te vragen.

"Lange termijn contracten zijn nu nog een stuk voordeliger dan éénjarige contracten. Maar wacht niet te lang! Vraag nu een offerte aan en profiteer nog van de lagere energieprijzen."

Rick Marsman, Marktanalist Vattenfall Zakelijke Markt

Gasprijzen op historisch hoog niveau

Gasprijzen stijgen steeds verder

MarktRapport updates
Door de ontwikkeling van de energieprijzen te volgen, kunt u uw energie slimmer inkopen. Wij volgen deze ontwikkelingen continu en sturen u via ons MarktRapport een wekelijkse update toe. Meld u aan en ontvang alle updates.

De marktprijs volgen en vastzetten als dat voor u gunstig is

Met ons FlexibelePrijs product volgt u met uw energieprijzen de bewegingen op de energiemarkt. U betaalt dus een variabele prijs voor uw elektriciteits- en gasverbruik. En met FlexibelePrijs heeft u één keer de mogelijkheid om uw contractprijs vast te zetten voor de resterende contractperiode. Zo bepaalt u zelf wanneer de prijs voor u het meest gunstig is!

Vraag om een FlexibelePrijs offerte
Laptop op bureau met op achtergrond planten

Alles online, wel zo gemakkelijk!

Bij een online aanvraag kunt u alles zonder de tussenkomst van een accountmanager doen. Van het aanvragen van de offerte, het ontvangen van het prijsvoorstel tot aan het afsluiten van uw nieuwe energiecontract.

Eenvoudig en snel. Wel zo gemakkelijk!

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een energiescan op locatie, met een bespaarplan op maat

  • Ondersteuning bij uw duurzaamheidsambities, van advies en subsidie­aanvraag tot installatie