1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Wat anderen over ons zeggen

Wat anderen over ons zeggen

Onze ambitie is het mogelijk maken van een leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie. Om dit doel te realiseren bieden we een grote verscheidenheid aan duurzame diensten en oplossingen voor de zakelijke markt. En daar worden we in erkend. Hieronder vindt u de verschillende vormen van erkenning die wij ontvangen hebben voor de uitvoering van onze klimaatambities en de waardering voor de dienstverlening aan onze zakelijke klanten. 

Vattenfall opnieuw erkend voor voortrekkersrol in klimaatverandering

Wederom hoogste score voor klimaatinspanningen

Voor het tweede jaar op rij heeft de non-profitorganisatie voor milieutransparantie Carbon Disclosure Project (CDP) de hoogste score, “A”, aan Vattenfall toegekend voor zijn klimaatinspanningen. Meer dan 9.600 bedrijven wereldwijd zijn beoordeeld en slechts 3 procent, dat zijn 270 bedrijven, hebben de hoogste score gekregen.

We ontvingen deze erkenning voor de maatregelen om de uitstoot te beperken, klimaatrisico’s te verkleinen en de koolstofarme economie te ontwikkelen. De jaarlijkse openbaarmaking door het CDP van milieuprestaties en het beoordelingsproces wordt algemeen erkend als de gouden standaard voor milieutransparantie door bedrijven.

Transparantie is belangrijk

CDP past een gedetailleerde en onafhankelijke methode toe om alle bedrijven te beoordelen. Zo past zij een score van A tot D toe voor de volledigheid van de openbaarmaking, het bewustzijn en beheer van milieurisico’s en het aantonen van best practices in verband met milieuleiderschap, zoals het stellen van ambitieuze en zinvolle doelen.

"Hier houdt het voor ons niet op"

"Onze notering op de A-lijst van het CDP weerspiegelt dat we uitvoering geven aan onze ambitie om leven zonder fossiele brandstoffen binnen één generatie mogelijk te maken. En daar houdt het voor ons niet op, we verhogen onze klimaatambities voortdurend en we ondersteunen onze klanten en partners bij het decarboniseren in lijn met de klimaatwetenschap”, aldus Anna Borg, voorzitter en CEO van Vattenfall.

Anna Borg, CEO Vattenfall
Anna Borg, voorzitter en CEO Vattenfall

MT1000: Vattenfall weer de beste in categorie Energie

Vattenfall is voor het vierde opeenvolgende jaar verkozen tot de beste zakelijke dienstverlener in de sector Energie. Deze verkiezing is onderdeel van het MT1000 onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland en biedt inzicht in hoe dienstverleners in 59 branches scoren ten opzichte van hun directe concurrenten. Vattenfall staat in het totaaloverzicht van deze lijst op de 170ste positie.

De MT1000-lijst van beste dienstverleners wordt samengesteld na onderzoek door de Universiteit van Amsterdam in opdracht van MT/Sprout. Voor de MT1000 worden bedrijven beoordeeld op klantgerichtheid, product­leiderschap, excellente uitvoering en de Net Promoter Score (NPS). Respondenten zijn beslissers met inkoopbevoegdheid die in de afgelopen drie jaar zaken hebben gedaan met de bedrijven die ze beoordeelden.

"Ik ben er ontzettend trots op dat wij ook weer in 2021 de MT1000-lijst mogen aanvoeren als beste zakelijke dienstverlener in de categorie Energie."

Roderick Glerum, directeur Vattenfall Zakelijke Markt

 

Bekijk de volledige uitslag:

Wederom platinum status voor Vattenfall

Na de gouden CSR Rating in 2018 en 2019 (ook geldig over 2020) en de platinum CSR Rating in 2021, heeft Vattenfall nu ook in 2022 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

De platinum ranking betekent dat wij tot de top 1% behoren van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie.

Bekijk de EV score

Samen op weg naar een fossielvrije toekomst

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de energiemarkt. Zo ook met het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, en windenergie en laadpalen.

Markt Expertise Desk

De 6 beloften voor onze zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek inclusief benchmarks

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering