1. Grootzakelijk
  2. Duurzaam ondernemen
  3. Wat anderen over ons zeggen

Wat anderen over ons zeggen

Wij werken aan fossiele vrijheid. Op een manier die ons als samenleving verder brengt. Om dit doel te realiseren bieden we een grote verscheidenheid aan duurzame diensten en oplossingen voor de zakelijke markt. En daar worden we in erkend. Hieronder vindt u de verschillende vormen van erkenning die wij ontvangen hebben voor de uitvoering van onze klimaatambities en de waardering voor de dienstverlening aan onze zakelijke klanten. 

MT1000: Vattenfall weer één van de besten in categorie Energie

Vattenfall is voor het vijfde opeenvolgende jaar verkozen tot één van de beste zakelijke dienstverlener in de sector Energie. Deze verkiezing is onderdeel van het MT1000 onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland en biedt inzicht in hoe dienstverleners in 59 branches scoren ten opzichte van hun directe concurrenten. In de MT1000 totaallijst staat Vattenfall dit jaar op de 236ste plaats. 

MT1000: beoordeling op o.a. klantgerichtheid

De MT1000-lijst van beste dienstverleners wordt samengesteld na onderzoek door de Universiteit van Amsterdam in opdracht van MT/Sprout. Voor de MT1000 worden bedrijven beoordeeld op klantgerichtheid, product­leiderschap, excellente uitvoering en de Net Promoter Score (NPS). Respondenten zijn beslissers met inkoopbevoegdheid die in de afgelopen drie jaar zaken hebben gedaan met de bedrijven die ze beoordeelden.

"Ik ben er ontzettend trots op dat wij ook weer in 2022 heel hoog zijn geëindigd in de MT1000-lijst van beste zakelijke dienstverlener in de categorie Energie."

Roderick Glerum, directeur Vattenfall Zakelijke Markt

MT500: ranglijst beste reputatie 

Elk jaar ondervraagt MT/Sprout ook duizenden managers naar de reputatie van hun peers. Die meningen komen samen in de MT500, de ranglijst van de 500 bedrijven met de beste reputatie. In 2022 zijn wij als Vattenfall terechtgekomen op de 209e plaats.

Bekijk hieronder de volledige uitslagen:

Wederom platinum status voor Vattenfall

De duurzaamheidsprestaties van Vattenfall krijgen in 2023 opnieuw de hoogste waardering − platina − in de ranglijst van EcoVadis, toonaangevend in duurzaamheidsbeoordelingen. Met een score van 85 op 100 blijft Vattenfall in de top 1% van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de categorie elektriciteit, gas & stoom.

Bekijk de EV score

Eerste plaats Ecogain Biodiversiteit Index

Ecogain is een Zweeds milieuadviesbureau, gespecialiseerd in biodiversiteit. Op de Ecogain Biodiversiteit Index 2022 neemt Vattenfall de eerste plaats in. Ecogain erkent ons voor onze ambitieuze doelstellingen en activiteiten op het gebied van biodiversiteit en voor onze heldere rapportage over onze activiteiten om met verschillende projecten de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit te verminderen.

EBI 2022

A- score Carbon Disclosure Project

Ook zijn we trots op onze score volgens het internationale Carbon Disclosure Project. Dat is een internationale organisatie die heel precies bekijkt wat bedrijven nu echt doen tegen klimaatverandering. Zij hebben ons een A- gegeven. Een score om trots op te zijn.Carbon Disclosure beoordeling Vattenfall

Anna Borg op klimaatlijst van tijdschrift TIME

Anna Borg, president en CEO van Vattenfall, staat op de lijst van TIME als een van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld op het gebied van klimaatverandering. Zij staat in de categorie "Titanen" naast namen als Ayan Banga, hoofd van de Wereldbank, Amazons Kara Hurst en Unilevers Rebecca Marmot. De lijst is gepubliceerd in het laatste nummer van het tijdschrift.

Lees het persbericht

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze experts van de Markt Expertise Desk helpen u graag met al uw vragen over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo ook met uw vragen over het verduurzamen van uw bedrijf via zonne-, windenergie en laadpalen.

groepsfoto-med-vattenfall-laag.jpg

Onze beloften aan zakelijke klanten

  • Een vast contact­persoon, rechtstreeks bereikbaar en gericht op kansen voor uw bedrijf

  • Direct een prijsalert, als u kunt profiteren van een gunstigere marktprijs

  • Een signaal bij afwijkend energieverbruik, inclusief bespaaradvies

  • Continu inzicht in uw verbruik en kosten, overzichtelijk op één plek

  • Een scan op maat voor uw duurzaamheidsvraagstuk

  • Ondersteuning bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities, van advies, subsidieaanvraag tot aan de oplevering