1. Home
  2. Energie
  3. Vattenfall of Essent

Vattenfall of Essent: de keuze is aan jou

Als je twijfelt tussen Vattenfall of Essent, bedenk dan dat de stroom altijd hetzelfde is. Wel zitten er verschillen in prijs, kwaliteit van de service en ambitie in duurzaamheid. Natuurlijk willen wij je graag als klant, maar kies vooral de energieleverancier die bij je wensen past.

Zo bekijk je de belangrijkste verschillen tussen Vattenfall en Essent

Ben je aan het kiezen en zijn alleen Vattenfall en Essent nog over op je lijstje? We zetten een paar belangrijke punten voor je op een rijtje. Zo kun je die alvast met elkaar vergelijken.

Vergelijk de voordelen die je krijgt als (vaste) klant

Als vaste klant krijg je zowel bij Vattenfall als bij Essent extra voordeel. Essent geeft bij Thuisvoordeel gratis cadeautjes, Air Miles punten en een korting op variabele leveringskosten van stroom van maximaal 10%. Bij Vattenfall doen we dat anders. Met Exclusief spaar je elke maand voor punten die je in kunt wisselen voor korting op duurzame producten en cadeaus. Onze oplopende korting voor klanten die blijven, is een belangrijk voordeel. Dat noemen we Blijven Loont. Elk jaar meer korting op je jaarrekening, zolang je klant blijft met twee energieproducten, zoals stroom én gas. Met een korting op de variabele prijs van stroom van maximaal 25%. Als nieuwe klant begin je met 5%. Was je al klant en kies je dan voor Blijven Loont, start je gelijk al met 10%. Lees meer over Blijven Loont

Bereken je energieprijzen via de modelcontracten

Een goede manier om de prijzen te vergelijken is via het zogenaamde Modelcontract Energie. Dit is een energieproduct dat bij elke energieleverancier hetzelfde is. Het is een contract met variabele prijzen voor onbepaalde tijd. Vergelijk gemakkelijk het Vattenfall Modelcontract met het Essent Modelcontract. Kies bij beiden voor enkeltarief. Let erop dat je hetzelfde verbruik invult. Bijvoorbeeld 3000 kWh stroom en 1450 m3 gas. Je ziet direct wat je per maand betaalt.

Bij ons zit je zeker goed

Of je nu een nieuw energiecontract afsluit, overstapt vanaf een andere energieleverancier of je energiecontract verlengt: bij ons weet je zeker dat je goed zit:

  • Je stelt je energiecontract zelf samen, zo groen als je zelf wilt
  • We bieden uitstekende service
  • Hoe langer je blijft, hoe meer voordeel je van ons krijgt

Stel je energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Vergelijk de herkomst en duurzaamheid van de stroom

Het is belangrijk dat je kunt zien waar je stroom vandaan komt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt daar toezicht op. Elke energieleverancier laat op een zogenaamd stroometiket zien hoe en waar de stroom het afgelopen kalenderjaar is opgewekt.

  • Uit fossiele brandstoffen of uit schone bronnen als wind, zon en water
  • In Nederland, in het buitenland of beiden.

Door de verschillen in productnamen blijft het direct vergelijken van het Vattenfall stroometiket 2021 en het Essent stroometiket 2021 lastig. Eén ding dat opvalt is bijvoorbeeld dat de Groene Stroom van Essent ruim 90% uit het buitenland komt. Behalve als je kiest voor Dubbelgroen of Windstroom van Essent. De groene stroom van Vattenfall is 100% Groen uit Nederland. Ook het aandeel groene stroom in onze standaard stroom van Vattenfall wordt steeds groter. Zie de tabel onder ons stroometiket.

Ons doel

Wij zijn Vattenfall. Een energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken.

Doe je mee?

De keuze voor Vattenfall of Essent is verder aan jou

Wil je nog andere punten vergelijken tussen Vattenfall en Essent, denk dan bijvoorbeeld aan:

5 tips bij het kiezen van je energieleverancier

Lees verder over energie