20 jaar Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team werkt al 20 jaar aan het verleggen van de grenzen van de techniek. Het Vattenfall Solar Team heeft de missie om de wereld de mogelijkheden van duurzame energie, e-mobility en technologische innovatie te laten zien. Met zonneauto Nuna ondersteunen ze onze krachtige boodschap: samenwerken om een leven zonder fossiele brandstoffen mogelijk te maken binnen één generatie.

Nuna11

De studenten ontwerpen en bouwen elke twee jaar zelfstandig een nieuwe auto, die volledig rijdt op zonne-energie. Met de Nuna’s strijden ze al jaren mee aan de top van het zonneracen: ze werden al zeven keer wereldkampioen in Australië. Een flinke erfenis, en de verwachtingen zijn dus hoog. Daar komt nog bij dat de regels voor de race flink zijn aangepast.

Dit jaar bouwen de studenten aan de Nuna11. De wereldwijde coronapandemie maakt het bouwproces dit jaar extra uitdagend. De teamleden werkten de afgelopen maanden grotendeels vanuit huis aan het ontwerp, en komen alleen samen als het nodig is. In kleine groepjes en op basis van een zelf ontworpen en streng coronaprotocol.

Het is voor ons eigenlijk heel eenvoudig: als de race straks doorgaat, dan doen wij er alles aan om erbij te zijn. We gaan dus volle bak aan de slag en onze focus ligt op het bouwen van de meest innovatieve zonneauto.

Christiaan Wiers, Teamleider Vattenfall Solar Team

Step ahead

Hoe zet het Vattenfall Solar Team dit jaar weer een stap vooruit? Bekijk de boodschap van het nieuwe team en ontdek waar zij voor staan.

Trotse hoofdsponsor van Nuna, een raceauto op zonne-energie

Ambitieuze studenten bouwen elk jaar aan een raceauto op zonne-energie: de Nuna. Ze doen mee aan de grootste zonneraces ter wereld. We sponsoren de studenten graag, omdat ze met oplossingen komen die anders zijn. Inzichten waarmee we echt verder komen. Zij laten zien wat er dat het mogelijk is: duizenden kilometers rijden, puur op de kracht van de zon.

Meer informatie over zonne-energie