We bouwen een van de grootste windmolenparken op zee

Vattenfall is een van de grootste energiebedrijven in Europa. Al meer dan 100 jaar produceren en leveren we energie, opgewekt uit milieuvriendelijke bronnen zoals waterkracht, zon en Nederlandse wind. Binnen een generatie willen we fossielvrij energie opwekken; een stevige ambitie. We investeren fors in windenergie op het land en op zee. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.

Windpark Hollandse Kust

We zijn gestart met de bouw van Hollandse Kust Zuid; een van de grootste offshore windparken ter wereld. In 2023 zal het park volledig operationeel zijn met een duurzame elektriciteitsproductie die overeenkomt met het jaarverbruik van ruim twee miljoen Nederlandse huishoudens.

Windmolenpark Hollandse kust

Een van de grootste windmolenparken ter wereld

Het totale windgebied Hollandse Kust Zuid bestaat uit vier kavels. Vattenfall bouwt alle vier de kavels. Het windpark levert straks ongeveer 1.500 megawatt (MW) aan opgesteld vermogen. De locatie van Hollandse Kust Zuid in de Noordzee is gunstig. Via havens zoals IJmuiden en Rotterdam is het Nederlandse windpark goed bereikbaar. Het windpark zal bestaan uit 140 11MW windturbines met een rotordiameter van 200 meter.

Fossielvrij binnen één generatie

Met het windmolenpark Hollandse Kust Zuid draagt Vattenfall bij aan de ambitieuze doelstellingen die Nederland heeft om klimaatverandering tegen te gaan. Windenergie is een groot en belangrijk onderdeel van onze ambitie; een fossielvrij leven binnen één generatie.

Duidelijk is dat we in Nederland meer fossielvrije energie moeten opwekken. Daarom bouwen we aan groene stroom. Om grote stappen te zetten, bouwen we grote offshore windmolenparken in zee en windmolenparken op het land. Vattenfall heeft tientallen grote windparken in Europa waarvan er ook een aantal in Nederland staan.

Onderaanzicht van vier grote windmolen buizen met twee werknemers ervoor

Werkgelegenheid

De bouw van windpark Hollandse Kust Zuid zorgt voor veel werkgelegenheid. Niet alleen voor het installeren maar ook voor het onderhouden van het windpark.

Hollandse Kust Zuid heeft haar eigen team van professionals om het windpark zo optimaal en kwalitatief mogelijk te laten functioneren. Dit team, met als uitvalsbasis het gloednieuwe Operations & Maintenance (O&M) kantoor in IJmuiden, bestaat uit verschillende uitdagende rollen. Op onze carrièrepagina vind je meer informatie en onze openstaande vacatures: Werken bij Hollandse Kust Zuid - Vattenfall NL.

Deel deze pagina

Meer informatie over andere energiebronnen