1. Home
  2. Duurzame energie
  3. Windenergie: bron die nooit opraakt

Windenergie: bron die nooit opraakt

In Nederland waait het vaak en hard. Uit die wind halen we energie. Dat is duurzame energie en bovendien raakt de wind nooit op. We zijn al 35 jaar actief als producent van windenergie. En we lopen voorop met nieuwe ontwikkelingen. Zoals het eerste subsidievrije windpark op zee (Hollandse Kust Zuid) en het grootste Nederlandse windpark op land (Wieringermeer).

Met een superbatterij kunnen we straks windenergie opslaan

Samen met de TU Delft onderzoeken we hoe we windenergie kunnen opslaan. Onze energiecentrale wordt dan een soort superbatterij. Waait het hard en hebben we stroom te veel, dan slaan we het op. Hebben we meer stroom nodig, dan halen we het uit die superbatterij. Zo zorgen we straks altijd voor duurzame stroom. Ook als het windstil is.

Meer over de superbatterij

Nederland is een ideaal land voor windmolens

In Nederland waait het vaak en hard. En door de lange kustlijn en veel open land is er veel ruimte voor windmolens op de plekken waar het het hardste waait. Nederland is dus een ideaal land om duurzame energie op te wekken met windmolens.

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers (onderdeel van Vattenfall) deel je 100% groene stroom uit Nederland met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. En daarnaast kies je je eigen aanvullende lokale energiebron(nen). Bijvoorbeeld van een windmolen van een boer verderop. 

Lees meer over het delen van stroom

Met windmolens zorgen we voor steeds meer duurzame energie

Windenergie wekken we op met grote witte windturbines, waarmee we beweging van lucht omzetten in duurzame stroom. Die windmolens zetten we steeds vaker in een windmolenpark. Daar willen we er meer van bouwen, zodat we nog meer duurzame stroom opwekken.

Een spreekbeurt over windenergie

Jools van Benthem (9) ging langs bij agrariër Renze Bouthoorn om uit te zoeken hoe windmolens werken, of ze duur zijn en of ze gevaarlijk zijn voor vogels.

Verder leren over windmolens

Meer informatie over andere energiebronnen