Jouw groene stap heeft impact

Elke groene stap die je zet brengt fossielvrij leven dichterbij. Of je nu een gloeilamp vervangt door een ledlamp, zonnepanelen laat plaatsen of kiest voor groene stroom en groen gas, je hebt meer impact dan je denkt. We helpen je op weg met duurzame oplossingen. 
Zo maak jij impact

Zo maak jij impact

Wil je ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Wie je bent, waar je woont en wat je gewoontes zijn, bepalen welke stap het meest effect heeft. Wij helpen je in ieder geval op weg als het gaat om je energieverbruik. Welke stap je ook kiest, klein of groot: je hebt meer impact dan je denkt.

Zes groene stappen waarmee je impact maakt

 1. Kies voor groene stroom en groen gas uit duurzame bronnen in Nederland

 2. Word én blijf klant en groei met ons mee naar een toekomst waarin fossielvrij leven mogelijk is

 3. Bespaar waar het bij jou telt: je ontdekt het met onze gratis Duurzaam Wonen Check.

 4. Wek je eigen duurzame stroom op met zonnepanelen

 5. Verwarm je huis duurzaam met groen gas, stadsverwarming of een warmtepomp

 6. Kies uit onze andere slimme duurzame oplossingen voor thuis

Vergroen je energie

Steeds meer van onze klanten stappen over op 100% groene stroom uit Nederland. Wil je je hele energieverbruik vergroenen? Kies dan ook voor groen gas. Dit is geheel of voor een deel aardgasvrij gas, net wat je wilt. Met groen gas kun je koken en verwarmen zoals je gewend bent.

Bekijk je aanbod

Je hebt meer impact dan je denkt

Een gloeilamp door een ledlamp vervangen is voor jou een kleine stap, maar uit onderzoek blijkt dat 61% van alle lampen in onze huizen ledlampen zijn. Dat lijkt niet veel, maar met 8 miljoen Nederlandse huishoudens telt dat op.

Een huis heeft gemiddeld 23 lampen. Samen hebben we dus al 112,24 miljoen lampen vervangen door ledverlichting.

6 redenen om voor ledlampen te kiezen

Zo maken wij impact

Eerste drijvende zonnepark in Nederland

Een klimaatneutrale toekomst, vrij van CO2-uitstoot en een fossielvrij leven. Dat vraagt om verder kijken dan bestaande oplossingen. Een mooi voorbeeld rolde uit onze samenwerking met Netterden Zand en Grind. Het resultaat? Een drijvend zonnepark met een capaciteit van 1,2 Megawatt.

Het grootste windpark ter wereld

Op dit moment bouwen we het grootste windpark op zee ter wereld. Dat doen we zonder subsidie. We bouwen het voor de Nederlandse kust. In 2023 levert dit windpark per jaar een hoeveelheid fossielvrije stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van twee miljoen huishoudens.

Nieuwe, fossielvrije warmtebronnen

Iedereen weet dat we moeten stoppen met aardgas. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe, fossielvrije warmtebronnen om je huis duurzaam te verwarmen. Zo kun je nu al overstappen op groen gas, gemaakt van 100% natuurlijk afval. Ook zorgen we samen met gemeenten, woningcorporaties en netbeheerders voor aardgasvrije en klimaatneutrale wijken.

Wij helpen je op weg naar fossielvrij

Je stappen naar fossielvrij maken we inzichtelijk

Voor onze klanten maken we de stappen op weg naar een fossielvrij leven overzichtelijk. Je krijgt inzicht in je energieverbruik, zodat je grip krijgt op je kosten. En je krijgt praktische tips en adviezen, zodat je weet waar je moet beginnen. Zo klein en zo groot als je zelf wilt.

Bovendien bieden we onze klanten graag iets extra's. Want dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we natuurlijk ook aan jou. Daarom bieden we graag extra's waarmee je verder komt. Zoals een seintje, als je onverwacht meer energie verbruikt. En mooie kortingen, op je energierekening en bij duurzame bedrijven waarmee we samenwerken. 

 

De 7 beloftes van Vattenfall

 • Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

 • Een heldere jaarafrekening zonder verrassingen

 • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

 • Direct bericht met advies bij afwijkend verbruik

 • Gratis bespaaradvies op maat

 • Binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis

 • Altijd goed geholpen garantie

Zo maken zij impact

Vastberaden om het verschil te maken, delen de verschillende Go-Greeners hun succesverhalen. Zij laten zien dat hoe klein je idee ook is, je samen meer impact kunt maken dan je denkt.