Jouw groene stap heeft impact

Elke groene stap die je zet brengt fossielvrij leven dichterbij. Of je nu een gloeilamp vervangt door een ledlamp, zonnepanelen laat plaatsen of kiest voor groene stroom en groen gas, je hebt meer impact dan je denkt. We helpen je op weg met duurzame oplossingen. 
Zo maak jij impact

6 groene stappen waarmee je impact maakt

Wil je met je energie graag bijdragen aan een duurzame toekomst, maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen we je. Met de Duurzaam Wonen Check bijvoorbeeld, en slimme producten en advies. In dit rijtje zie je met welke kleine en grote stappen ook jij het verschil maakt.

 1. Kies voor groene stroom en groen gas, afkomstig uit duurzame bronnen in Nederland

 2. Word én blijf klant en groei met ons mee naar een toekomst waarin fossielvrij leven mogelijk is

 3. Ontdek hoe je duurzamer kunt wonen en bespaar op je energierekening

 4. Wek je eigen duurzame stroom op met zonnepanelen

 5. Verwarm je huis duurzaam met groen gas, stadsverwarming of een warmtepomp

 6. Kies uit onze andere slimme duurzame oplossingen voor thuis

Je hebt meer impact dan je denkt

Een gloeilamp door een ledlamp vervangen is voor jou een kleine stap, maar uit onderzoek blijkt dat 61% van alle lampen in onze huizen ledlampen zijn. Dat lijkt niet veel, maar met 8 miljoen Nederlandse huishoudens telt dat op.

Een huis heeft gemiddeld 23 lampen. Samen hebben we dus al 112,24 miljoen lampen vervangen door ledverlichting.

6 redenen om voor ledlampen te kiezen

Blijf op de hoogte, zet een vinkje

Wil je impact maken met groene stroom? Maar wil je eerst weten wat de energieprijzen gaan doen? We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de energiemarkt, onze voordelen én energietarieven met het Voordeel Vinkje. Zo weet je als eerste wanneer de tarieven weer interessant zijn om over te stappen.

Zet je Voordeel Vinkje aan

Zo maken wij impact

Eerste drijvende zonnepark in Nederland

Een klimaatneutrale toekomst, vrij van CO2-uitstoot en een fossielvrij leven. Dat vraagt om verder kijken dan bestaande oplossingen. Een mooi voorbeeld rolde uit onze samenwerking met Netterden Zand en Grind. Het resultaat? Een drijvend zonnepark met een capaciteit van 1,2 Megawatt.

Eén van de grootste windparken ter wereld

Op dit moment bouwen we één van de grootste windparken op zee ter wereld. Dat doen we zonder subsidie. We bouwen het voor de Nederlandse kust. In 2023 levert dit windpark per jaar een hoeveelheid fossielvrije stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van twee miljoen huishoudens.

Nieuwe, fossielvrije warmtebronnen

Iedereen weet dat we moeten stoppen met aardgas. Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe, fossielvrije warmtebronnen om je huis duurzaam te verwarmen. Zo kun je nu al overstappen op groen gas, gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen zoals mest, slib en gft-afval. Ook zorgen we samen met gemeenten, woningcorporaties en netbeheerders voor aardgasvrije en klimaatneutrale wijken.

Wij helpen je op weg naar fossielvrij

Je stappen naar fossielvrij maken we inzichtelijk

Voor onze klanten maken we de stappen op weg naar een fossielvrij leven overzichtelijk. Je krijgt inzicht in je energieverbruik, zodat je grip krijgt op je kosten. En je krijgt praktische tips en adviezen, zodat je weet waar je moet beginnen. Zo klein en zo groot als je zelf wilt.

Bovendien bieden we onze klanten graag iets extra's. Want dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we natuurlijk ook aan jou. Daarom bieden we graag extra's waarmee je verder komt. Zoals een seintje, als je onverwacht meer energie verbruikt. En mooie kortingen, op je energierekening en bij duurzame bedrijven waarmee we samenwerken. 

 

De 7 beloftes van Vattenfall

 • Elk jaar voordeel voor klanten die blijven

 • Een heldere jaarafrekening zonder verrassingen

 • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

 • Direct bericht met advies bij afwijkend verbruik

 • Gratis bespaaradvies op maat

 • Binnen enkele jaren 100% groene stroom uit Nederland beschikbaar voor alle klanten thuis

 • Altijd goed geholpen garantie