Groen telt op voor duurzame energie

Elke stap op weg naar duurzame energie telt. Of je nu grote of kleine stappen zet, alle groene stappen tellen bij elkaar op. Voor het milieu én voor je portemonnee. Want als je groene stappen zet, bespaar je vaak ook op je energiekosten.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Wat gebeurt er met het klimaat en wat kunnen we eraan doen? Wij steken al onze energie in die uitdaging. Allemaal om dat ene doel te bereiken: fossielvrij leven binnen één generatie. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg. 

Fossielvrij leven

Vragen en antwoorden over duurzame energie

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Elk stapje op weg naar een duurzame toekomst telt. Of je nu huurder of huiseigenaar bent, met kleine maatregelen kun je vaak al veel besparen. Een handig begin is onze Duurzaam Wonen Check. Daarmee heb je in 3 stappen een persoonlijk advies voor een duurzaam huis.

Wat leveren duurzame maatregelen mij op?

Met duurzame maatregelen bespaar je vaak energie. Die besparing zie je ook terug op je energierekening. Daarnaast zet je met elke duurzame maatregel ook een stap op weg naar een fossielvrije toekomst.

Krijg ik subsidie voor duurzame maatregelen?

Duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp zijn al snel een flinke investering. Als huiseigenaar kun je verschillende subsidies voor aanvragen. We brengen de subsidies voor je in kaart.

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie wordt ook wel groene energie of hernieuwbare energie genoemd: de natuurlijke bronnen waaruit de energie wordt opgewekt worden constant aangevuld en raken dus nooit op. Het is een mooie, schone vorm van energie die niet van fossiele bronnen zoals aardgas en steenkool komt. Bij het opwekken van stroom en gas uit duurzame energiebronnen is er geen CO2-uitstoot.

Hoe duurzaam is de energie van Vattenfall?

Bij Vattenfall werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds duurzamer wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn. Zo willen we al in 2025 aan al onze klanten thuis 100% groene stroom uit Nederland leveren. Neem je bij ons stroom of gas af, dan kun je ervan uitgaan dat je energie dus steeds duurzamer wordt.

Met het stroometiket zie je precies waar je stroom vandaan komt en wat de gevolgen zijn voor het milieu.

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.