Welke groene stap zet jij?

Elke stap op weg naar fossielvrije leven telt. Of je nu grote of kleine stappen zet, alle groene stappen tellen bij elkaar op. Voor het milieu én voor je portemonnee. Want als je groene stappen zet, bespaar je vaak ook op je energiekosten.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Wat gebeurt er met het klimaat en wat kunnen we eraan doen? Bij Vattenfall zetten we alles op alles om dat ene doel te bereiken: fossielvrij leven binnen één generatie. We zijn vastberaden om het verschil te maken. ​Ga samen met ons op weg.

Fossielvrij leven

Vragen en antwoorden over verduurzamen

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Elk stap op weg naar een fossielvrije toekomst telt. Of je nu huurder of huiseigenaar bent, met kleine maatregelen kun je vaak al veel besparen. Een handig begin is onze Duurzaam Wonen Check. Daarmee heb je in drie stappen een persoonlijk advies.

Wat leveren duurzame maatregelen mij op?

Door zoveel mogelijk over te stappen op duurzame energie, zet je een belangrijke stap op weg naar een fossielvrije toekomst. En met energiebesparende maatregelen zorg je ervoor dat je ook nog eens minder energie verbruikt. Dan merk je dat direct op je energierekening.

Krijg ik subsidie voor duurzame maatregelen?

Naast twee landelijke tegemoetkomingen voor verduurzamen, zijn er via de gemeente ook verschillende subsidieregelingen voor duurzame maatregelen in huis, zoals zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp. We brengen de energiesubsidies voor je in kaart.

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.