Sfeervol inrichten met LED verlichting

Ledlampen gebruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan tot wel 20 jaar mee. En ja hoor, ledlampen zijn er ook in sfeervol warm licht.

1. Ledlampen zijn 85% zuiniger

Ledlampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen en ze hebben gemiddeld 30.000 branduren. Ledlampen:

  • zijn schokbestendig
  • zijn geschikt als buitenlamp (kunnen tegen lagere temperaturen)
  • bevatten weinig schadelijke stoffen
  • kunnen vaak aan- en uitgeschakeld worden zonder dat ze kapot gaan
  • branden direct op maximale lichtsterkte
  • kunnen gedimd worden (maar is afhankelijk van de lamp en dimmer)

2. Energielabel A++ is het zuinigst

Check ook altijd het energielabel op de verpakking. Lampen met energielabel A++ zijn het zuinigst. Geen energielabel? Kies dan de lamp met het hoogste aantal Lumen (lichtopbrengst) per Watt (vermogen).

Bij jou thuis energie besparen

Wil je weten hoe je energie bespaart? Doe in 3 stappen de gratis Duurzaam Wonen Check. Ontdek wat je kunt doen in jouw koop- of huurhuis.

  1. Vertel chatbot Nina hoe je woont
  2. Bekijk welke stappen je kunt nemen
  3. Verdiep je verder en bereken de besparing

 

Doe de check

3. Sfeervol ledlicht kan zeker

Wilt u sfeervol, warm licht: kies dan een lamp met een lichtkleur van 3000K of minder (de K staat hier voor Kelvin). Dan is ledlicht ook sfeervol. Zeker als u kiest voor indirect licht of bijvoorbeeld voor ledkaarslampjes. Denk ook eens aan (gekleurd!) licht op bijzondere plaatsen zoals in de boekenkast of in een ongebruikte schouw voor een warm en speels lichteffect.

Gaat u achter uw bureau aan de slag? Een lichtkleur van 4000K of 5000K is ideaal om energiek bij aan de slag te gaan.

Bekijk alle ledverlichting

Ook voor buiten

Goede buitenverlichting is ideaal om een veilige sfeer te creëren in je voor- of achtertuin. Rob adviseert: “Ook voor buiten kun je ledlampen gebruiken. Die kunnen goed tegen de kou, in tegenstelling tot de spaarlampen. Om niet te veel energie te verbruiken installeer je het beste een bewegingsmelder. Zo gaat je buitenlicht alleen aan als het nodig is. Ook ledlampen werken goed met een bewegingsmelder. Let er op dat je dan een melder kiest die geen minimale belasting nodig heeft, want dan is hij geschikt voor ledverlichting".

Korting op ledlampen

Wist je dat wij bij Exclusief allerlei Led-lampen verkopen? Ook in kaarsvorm bijvoorbeeld. Als klant krijg je korting.

Bekijk onze ledlampen

WakaWaka

Een bekende ledlamp is de WakaWaka, een in Nederland ontworpen lamp en oplader. Met één dag opladen in de zon zorgt deze lamp tot wel 80 uur voor fel, veilig en duurzaam licht. Maar u kunt er dus ook een mobiele telefoon mee opladen. Handig op de camping of de boot bijvoorbeeld. Maar het mooie is dat u als u hier een WakaWaka koopt, u ook zorgt dat gemeenschappen over de hele wereld ook een WakaWaka product krijgen.

Stel u voor dat u in een gebied zonder elektriciteit woont. Om toch licht te hebben moet u dan dure brandstof kopen waarvan de lucht niet gezond is en die brandgevaar oplevert. De WakaWaka maakt het bijvoorbeeld kinderen mogelijk hun huiswerk te doen.

Weet u wat nu het mooie is? Als klant van Vattenfall kunt u WakaWaka producten kopen bij Vattenfall Exclusief. Met korting.

Meer tips om energie te besparen

Deel deze pagina