Bespaartips verwarming

Verwarming is meestal de grootste energievreter in je woning. Dus besparen op je warmtegebruik is slim. Misschien ken je de voordelen van korter douchen of isoleren met radiatorfolie al. Maar net zo belangrijk is een goed ingestelde warmtebron, of een beter geprogrammeerde (slimme) thermostaat. Benieuwd naar wat jij zelf kunt doen? Bekijk hieronder een aantal bespaartips.

Pluspunten

Tot 10% lagere verwarmingskosten

Minder tapwater bespaart veel energie

Tal van eenvoudige besparingen mogelijk

Besparen op verwarming, zo zit dat

 • Waterzijdig inregelen is misschien wel het effectiefst als je duurzaam wilt verwarmen. Elke radiator geeft via speciale zelf-balancerende kranen precies genoeg warmte af die nodig is voor de ruimte. Met waterzijdig inregelen kun je zomaar 10% op je verwarmingskosten besparen.

  Meer over waterzijdig inregelen
 • Veel cv-ketels staan ingesteld op een te hoge temperatuur. Daardoor zijn ze minder zuinig en gaan ze sneller stuk. Het opnieuw afstellen van je cv-ketel – liefst gecombineerd met waterzijdig inregelen van je verwarming – kan zomaar 10% besparing op je verwarmingskosten opleveren.

  Meer over je cv-ketel
 • Onderhoud van je cv-ketel is belangrijker dan je denkt. Regelmatig onderhoud voorkomt storingen en verlengt de levensduur van je installatie. Bovendien blijf je zo zuinig mogelijk stoken. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  Meer over cv-ketelonderhoud
 • Zijn je muren minder goed of niet geïsoleerd? Dan is warmte-reflecterende radiatorfolie tegen de muur of de achterkant van je radiator een prima oplossing om de warmte binnen te houden.

  Meer over radiatorfolie
 • Let bij de aanschaf van een kokendwaterkraan op de kwaliteit van de boiler. De kranen met een vacuümboiler zijn het zuinigst. Kranen met een traditionele boiler of close-in boiler zijn af te raden. Ze moeten de temperatuur van het water lang vasthouden en zijn daardoor minder energiezuinig.

  Meer over slimme boilers
 • Maatregelen als korter douchen, je thermostaat een beetje lager zetten en zorgen dat je huis tochtvrij is, leveren altijd winst op. Zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Dus hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, des te beter.

  Tips om energie te besparen
Meer tips?

Bekijk onze tips voor besparen op elektriciteit

Naar bespaartips elektriciteit